A.s. zondag in Vrijburg: Viering 50 jaar Samenwerking Remonstranten en VVP, Kinderkerk èn Vrijburg laat Tenor Thomas de Bruijn horen

door Rachelle Van Andel

Op 1 september 1974 was de officiële samenwerking tussen de Remonstrantse gemeente Amsterdam en de Vereniging van Vrijzinnige Hervormden Amsterdam een feit. Vijftig jaar geleden!

De twee geloofsgemeenschappen, ieder met hun eigen geschiedenis en bestuur, kerkten vanaf die dag samen in de Nieuwe Rem en hun samenwerking werd door de jaren heen steeds intensiever.

In de dienst van 6 oktober willen we hierbij stil staan, met feestelijke muziek van bariton Thomas de Bruijn in het kader van Vrijburg laat horen, met de kinderkerk. Met enkele woorden over de samenwerking en ten slotte met een hapje en een glaasje. Ook zullen er vijf rozen geplant worden, die zich kunnen wortelen in de tuin en hun witte bloemen kunnen openen naar de hemel. Wij hopen dat u dit mee komt vieren.

Kinder- en tienerkerk

Bij het 50-jarig bestaan van Vrijburg zijn natuurlijk ook de kinderen van harte welkom. Eigenlijk niet ‘ook’ maar we zien hen graag in ons midden, zoals ook Jezus dat graag zag. Iedereen, jong en oud, hoort er bij. De kinderen gaan dat thema verder onderzoeken, en leveren daarmee ook een bijdrage aan het jubileum. Want wat gebeurt er bij het volgende jubileum, als de kinderen weer een beetje groter zijn?

Voorganger is ds Rachelle van Andel. Muzieke omlijsting wordt verzorgd door Evert-Jan de Groot op de piano, Jan Pieter Lanooy op het orgel en de cantorij o.l.v. Kaiyi Min.

De dienst is ook (live en na afloop) te volgen via www.vrijburg.nl/kerk-tv.

Foto Rowin Prins

De Nederlandse tenor Thomas de Bruijn studeerde bij Hubert Delamboye en werkte met o.a. Christophe Rousset, Pierre Audi, Lotte de Beer en Miranda van Kralingen. Zijn debuut in 2017 was bij De Nationale Opera met de rol van 2de Ombre D’Inferno in de Madrigalen productie in regie van Pierre Audi. De afgelopen jaren was Thomas vaak te zien in het ensemble van Opera Zuid en is hij regelmatig op het concertpodium te vinden.

Op zondag 6 oktober treedt Thomas in de dienst op samen met onze organist Jan Pieter Lanooy.

gepubliceerd op 4 oktober 2024



Alle columns