Tentoonstelling

zondag 10 maart 2024 11:45 uur

Tot zondag 2 juni de tentoonstelling ‘Theatrale Types’ van Cornelia Doornekamp en ‘Droppings’ (en een kast vol puzzels)  van Jan Elbertse

‘Theatrale Types’Expositie van Cornelia Doornekamp. Zij deed scenografie aan de Gerrit Rietveld enwerkte daarna op de kostuumafdeling van De Nederlandse Opera inhet Muziekheater en ontwierp voor diverse producties de kostuums.Tijdens haar Muziektheatertijd werd zij voor haar vrije schilder- entekenwerk geïnspireerd door de veelzijdigheid van de opera-producties. Zij maakt gebruik van sprekende kleuren en gebruikt allematerialen die haar op dat moment interesseren. De menselijke zielis als een diamant met vele facetten. Elke keer, als het licht op eenvan die facetten valt schittert die in zijn eigen kleur. In de lijsten dieze maakt verwerkt ze textiel. Sinds 2008 werkt ze nauw samen metde Amsterdamse kunstenaar Fabrice Hünd (1961-2021 ) enrealiseerden samen o.a. in de openbare ruimte van Amsterdam zesMegamozaïeken. Over het werk van Fabrice stelde zij een boeksamen.

 

‘Droppings (en een kast vol puzzels)’ Expositie van Jan Elbertse, acteur/zanger (tevens opleiding tot decorateur-cum laude). Behalve technieken als tekenen en schilderen had hij altijd een fascinatie om van eenvoudige, alom aanwezige spullen als (kranten)papier, lucifers, puzzelstukken etc. iets méér of ánders te maken dan waarvoor het eigenlijk bestemd is.
De fotoserie Droppings begon simpelweg met een verkreukeld papiertje op straat dat zodanig gevallen was dat het bij nadere beschouwing aan een biddende geestelijke deed denken. Dit leidde tot het vaker zien en waarderen van de schoonheid en humor van alledaagse dingen die buiten op straat liggen. De droppings zijn precies zoals ze zijn aangetroffen, niets is gedraaid, verplaatst of toegevoegd, maar hebben allemaal van zichzelf de fascinatie van verwondering in zich.



Overige kerkdiensten



Alle activiteiten